به گزارش صدای بورس، آرمان احمد نصراللهی، مدیر عامل شرکت ایران دارو در ارائه نتایج آخرین افزایش سرمایه شرکت گفت: با توجه به مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۱۱ و به منظور تامین سرمایه در گردش و خرید تجهیزات و ماشین آلات، سرمایه شرکت از مبلغ ۵۸۰،۰۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۸۸۰،۰۰۰ میلیون ریال معادل ۵۲ درصد از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران افزایش یافته است.
در سال ۱۴۰۰ با توجه به توسانات نرخ ارز و شرایط رقابتی بازار دارو شرکت در راستای حفظ سهم خود در بازار تامین موجودی مورد نیاز مواد اولیه و بسته بندی نیازمند سرمایه در گردش قابل توجه در قالب موجودی نقد بوده که تحقق این موضوع موجب رشد فروش به میزان ۶۳۴ میلیارد ریال افزایش موجودی مواد به میزان ۷۸۵ میلیارد ریال نسبت به سال گذشته شده است.
وی گفت :در سال مالی ۱۴۰۰ معادل مبلغ ۱,۵۶۴٬۵۷۸ میلیون ریال سال مالی قبل مبلغ ۹۳۹,۱۴۹ میلیون ریال مواد اولیه و بسته بندی خریداری شده است. ضمنا از خریدهای طی سال مبلغ ۷۷۸,۸۷۱ میلیون ریال خرید داخلی و مبلغ ۷۸۵,۷۰۷ میلیون ریال خرید خارجی بوده است که عمدتاً با نرخ ارز دولتی و برای مواد اولیه مربوط به مکملهای دارویی ارز نیمایی دریافت شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: هدف از انجام افزایش سرمایه شرکت بازسازی و نوسازی خطوط تولید، تامین سرمایه در گردش، سرمایهگذاری مورد نیاز و منابع تامین آن، باز سازی و نوسازی خطوط تولید، پخش اسپری موضعی و بخش اتاقهای پرس قرص است.
وی افزود: بر اساس مصوبه مجمع عمومی عادی مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۵، "موسسه حسابرسی مفید راهبر" به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی برای مدت یکسال انتخاب شده است. همچنین از سال ۱۳۹۰ تاکنون موسسه مزبور عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت را داشته است. سرمایه ثبت شده شرکت مبلغ ۸۸۰ میلیارد ریال (شامل ۸۸۰ میلیون سهم عادی به ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰۰ ریالی) است.
نصراللهی در مورد باز سازی و نوسازی خطوط تولید گفت: شرکت ایراندارو با توجه به گزارشهای واصله از سازمان غذا و دارو در خصوص عدم انطباق بعضی رز خطوط تولید با استانداردهای مدنظر (GMP) و اخذ پروانه جهت تولید محصولات جدید و همچنین ورود به بازارهای صادراتی، نیازمند به بازسازی و نوسازی خطوط تولید خود در بخشهای اسپری، پرس قرص، بلسترینگ است.
همچنین تشریح داشت: در همین ارتباط در جهت دستیابی به اهداف ذیل اقدام به بازسازی و نوسازی خطوط تولید و همچنین ارتقای زیرساخت برق کرده است. علاوه بر آن انطباق با استانداردهای مد نظر سازمان غذا و دارو و گزارشات بازرسی سازمان غذا و دارو (GMP)، ارتقای کیفیت محصولات با توجه به انجام بازسازی، ایجاد فرصت برای دستیابی به بازارهای صادراتی جدید برای کشورهای Regulated ، ایجاد فرصت برای تولید تحت لیسانس محصولات در آینده، ایجاد فرصت برای توسعه تولید قراردادی محصولات برای شرکتهای داخلی و خارجی و ایجاد فرصت برای تولید محصولات جدید با توجه به احتمال عدم تایید برگه ۲۶-۱ سازمان در صورت عدم اجرای پروژه از اهم اهداف و چشم انداز پیش رو است.
مدیر عامل ایران دارو در طرح مفروضات طرح توجیهی افزایش سرمایه شرکت ایران دارو گفت: با توجه به گزارشهای واصله از سازمان غذا و دارو در خصوص عدم انطباق بعضی از خطوط تولید با استانداردهای مدنظر (GMP) و اخذ پروانه جهت تولید محصولات جدید و همچنین ورود به بازارهای صادراتی نیازمند به بازسازی و نوسازی خطوط تولید خود در بخشهای اسپری پرس قرص و بلیسترینگ است. بنابراین در صورت انجام افزایش سرمایه و بازسازی خطوط تولید محصولات جدید در خطوط تولید، اسپری قرص، کپسول و سایر خطوط و همچنین ورود به بازارهای جدید صادراتی خواهد داشت. بنابراین فروش منتهی به آذرماه سال ۱۴۰۲ در حالت انجام و عدم انجام افزایش سرمایه مطابق با بودجه فروش سال ۱۴۰۲ برآورد شده است. در سالهای آتی با فرض انجام افزایش سرمایه با توجه به اضافه شده محصولات جدید و همچنین اخذ گواهی GMP صادراتی ۱۵ درصد رشد با فرض عدم انجام افزایش سرمایه، ۱۰ درصد افزایش فروش مدنظر قرار گرفته شده است.
وی ادامه داد: میانگین نرخ فروش در حالت انجام افزایش سرمایه و عدم افزایش سرمایه براساس میانگین سنوات گذشته معادل ۸ درصد رشد نسبت به سال مالی ۱۴۰۱ لحاظ شده است. مقدار فروش در حالت انجام افزایش سرمایه به میزان ۵ درصد (محصولات جدید و صادراتی) نسبت به عدم انجام افزایش سرمایه رشد در نظر گرفته است.
این مقام مسئول گفت: مبلغ بهای تمام شده بر اساس بودجه مصوب ابلاغی در حالت انجام و عدم انجام افزایش سرمایه معادل ۵۷ درصد مبلغ فروش فرض هزینههای فروش اداری و عمومی در حالت انجام و عدم انجام افزایش سرمایه برای سال ۱۴۰۲ بر اساس بودجه مصوب ابلاغ شده و برای سالهای آتی بر اساس میانگین افزایش سنوات گذشته معادل ۲۵ رشد نسبت به سال قبل پیشبینی شده است.سایر درآمدها و هزینههای عملیاتی از سال ۱۴۰۱ به بعد با توجه به افزایش خدمات تولید قراردادی در حالت انجام و عدم انجام افزایش سرمایه، سالانه رشدی به میزان یک درصد نسبت به سال گذشته پیشبینی شده است؛ همچنین هزینههای مالی در سال ۱۴۰۲ براساس بودجه سال ۱۴۰۲ برآورد شده و برای سالهای آتی در صورت عدم انجام افزایش سرمایه شرکت به جهت اجرای پروژه و خرید مواد اولیه محصولات جدید باید تسهیلات به میزان ۴۵۰ میلیارد ریال دریافت کند. بنابراین افزایش هزینههای مالی با در نظر گرفتن نرخ بهره بانکی و مسدودی به میزان ۱۲۰ میلیارد ریال سالانه لحاظ شده است.
خالص جریانات نقدی، دوره بازگشت سرمایه،IRR و طرح NPV
نصرالهی در مورد افزایش سرمایه شرکت گفت: با دقت نظر به نتایج و دستاوردهای حاصل از افزایش سرمایه از جمله انطباق خطوط تولید با استانداردهای سازمان غذا و دارو (GMP)، اصلاح ساختار مالی، کارآمدسازی داراییها افزایش رقابتپذیری شرکت در صنعت و سایر مزایا افزایش سرمایه شرکت ایران دارو از مبلغ ۸۸۰,۰۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۱,۳۳۰,۰۰۰ میلیون ریال به میزان ۴۵۰,۰۰۰ میلیون ریال معادل ۵۱ درصد از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران انجام میشود.
نظر شما